Project Description

Yoga

Yoga kom till Västvärlden till slutet av 1800-talet, men man tror att yoga har funnits i 5000–6000 år. Yogan har anpassats till den kultur och tid som varit. I västvärlden har yoga mer definierats och betraktats som en fysisk träningsform, men det fysiska är bara en liten del av yogan. Yoga ger människor verktyg att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt.

Medicinsk yoga är en terapeutisk yogaform, som används inom Svensk hälso -och sjukvård, inspirerad av Kundaliniyoga med inslag av Ayurveda och Traditionell Kinesisk medicin.
Mjuka fysiska yogaövningar där fokus ligger på att töja, böja och stretcha. Man fokuserar alltid på andningen, använder sig av mantra, meditation och djupavslappnande övningar. Detta har visat sig passa särskilt bra för människor med smärta. Medicinsk yoga kan göra att man sover bättre, stressnivån kan minska.

Ett träningspass består av olika övningar. En del övningar är lätta och andra något svårare, det går alltid att anpassa övningarna så att de passar individen. Övningarna kombineras med andningsteknik. Du kan göra de flesta övningarna på stol eller yogamatta, du väljer själv vad som passar dig.

Medicinsk yoga är utvecklat utifrån resultaten av vetenskapliga studier från hela världen på olika former av yoga, bland dem en del svenska studier. Medicinsk yoga har visats sig ha god effekt på bl.a. stress, sömnproblem, högt blodtryck, smärta, oro, ångest och anspänning.

Länk https://www.doktorn.com/artikel/medicinsk-yoga-allt-vanligare/
https://mediyoga.se/kunskap/bakgrund/

Tider

Mån – Fre8:00 – 17:00

031 – 711 15 70

Hitta hit